Sveiki visi, as cia esu naujoke, ta prasme sitam forume ir tikiuosi, kad susidraugausime. Norejau kieno nors pagalbos del vienos problemeles

Vienu zodziu taip, iskilo problema del mano pavardes tik po 4 metu kaip gyvenu Italijoje. Jau penki metai kaip esu istekejusi uz italo ir susituokem Londone, nes pries tai gyvenom ten. Kai tuokemes, kaip buna ir Lietuvoje taves paklausia ar pasilieki savo pavarde ar imi vyro, as pasirinkau vyro. Bet kaip zinote Italijoje kai pora susituokia niekas tavo, (moterie), pavardes nekeicia...(o ka as zinojau ir isvis nezinojau, kad gyvensim Italijoje). Ir visus penkis metus pragyvenau su vyro pavarde: passaporto, carta d'identita', carta sanitaria, codice fiscale, la patente, viskas vyro pavarde. Ir atsitiko taip, kad pirkom garaza, ten reikia viska iregistruot, atsinest dokumentus, taip pat ir vedybu certifikata, nu ir notaras pradejo man moralus skaityti, kad visi dokumentai negeri ir visus reikia keisti i mano mergautine pavarde, nes ateityje turesiu problemu perkant nekilnojamaji turta

(nu ir paklojom uz kelis notaro parasus ir antspaudelius

) Ir dar pridejo: "kazkoks tai barbarizmas tose salyse kur moterims suteikiamos vyru pavardes" As pati sau ir pagalvojau, tai gal cia Italijoj barbarizmas, o ne visame likusiame pasaulyje?
Tai as dabar ir nebesuprantu kur teisybe, atvaziavus i Italija jau buvau Menegaldo, net Londone Lietuvos Ambasadoj esu iregistruota kaip Menegaldo. Nezinau ka daryt ar cia is tikruju reikia keisti viska ar jis nezino ka sneka? Gal zinot kas nors kaip yra is tikruju? Gelbekit